het internetportaal voor de bouwsector
BouwOnline

Zoek

Search
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Over Klaps Beton BV

  Bedrijven  

Klaps Beton BV

Adres:
8
Postcode:
6116 ZG toon kaart
Plaats:
Roosteren
Provincie:
Limburg
Land:
Nederland
Tel.:
+31 (0) 800 022 57 09
Fax:
+31 (0) 800 022 56 72
URL:
http://www.klaps.com
Email:
Contact:
Marcel Leijtens
Type:
Fabrikant/Producent
 

In 1930 werd in Kinrooi het familiebedrijf Klaps - als één van de eerste Belgische bedrijven actief in de toen ontluikende betonsector - opgericht door de heer Wilhelm Klaps.

Uit de groter wordende behoefte aan prefab betonelementen groeide stilaan een eigen productie-afdeling waar men zich toespitste op de productie van betonbuizen en toebehoren. Onder leiding van de zonen Antoon en Jozef Klaps werden vervolgens de activiteiten op het gebied van wegenbouw verhoogd.

Tot 1967 was Klaps veeleer aannemer dan leverancier van betonproducten. De steeds groter wordende vraag naar betonbuizen was de aanleiding voor de start van een nieuwe fabriek te Neeroeteren, waar betonbuizen op een lengte van 2000 mm werden geproduceerd. Hier werd jaarlijks verder in geïnvesteerd, zodat de wegenactiviteiten in 1975 stopgezet werden en het zwaartepunt volledig verschoven werd naar de fabricatie van betonproducten.

Begin jaren '80 werd geïnvesteerd in een complete installatie voor de productie van straatstenen en boordstenen. Gezien de productiecapaciteit reeds snel weer overschreden werd en door plaatsgebrek, werd in 1986 gestart met de bouw van een nieuwe fabriek te Heusden-Zolder. Hier legt men zich uitsluitend toe op de productie van bestratingsmaterialen en tuinproducten.

Ondertussen kende Klaps een gestage groei, wat in het begin van de jaren '90 leidde tot de eerste stappen op de exportmarkt en de oprichting van een verkooporganisatie in Nederland.

In 1993 werd gestart met een nieuwe productie-afdeling voor olie- en vetafscheiders en maatwerk betonproducten, zoals pompputten en prefabkelders.

Om zowel de productiecapaciteit als het gamma uit te breiden en ook de Waalse markt te kunnen bewerken, werd in oktober 1999 overgegaan tot de overname van de 'Savelkouls Groep'. Deze groep omvatte vier productievestigingen, met name Bimsbel Beton Genk, Schmidt Beton Aarschot, Savelkouls Beton Ravels en Onssels Béton Soumagne. Met deze overname verstevigde Klaps zijn leidende marktpositie in de productie en verkoop van betonstraatstenen, boordstenen, tegels, betonbuizen en andere prefab betonproducten voor de aanleg en inrichting van openbare en particuliere projecten.

Onder de dagelijkse leiding van Willy en Frank Klaps staat het familiebedrijf vandaag de dag garant voor goede service, uitstekende kwaliteit en vakkundig advies. Klaps is zowel actief op de handelsmarkt als op de projectmarkt en exporteert het uitgebreide gamma ook naar Nederland, Duitsland en in mindere mate naar Frankrijk. Met een jaarlijkse omzet van 45 miljoen Euro, 5 productievestigingen en 3 commerciële vestigingen staat Klaps aan de top in zijn branche. Een team van 230 enthousiaste medewerkers zorgt ervoor dat de service en kwaliteit gewaarborgd blijven.

  Wilt u de gegevens op deze pagina corrigeren of aanvullen? Klikt u dan hier!

Vraag informatie aan van Klaps Beton BV
 
Om meer informatie aan te vragen van Klaps Beton BV kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis 2-maandelijkse BouwOnline nieuwsbrief.  
     
 
 


A2121 - Vulblokken
A2122 - Comprimeerbare vullingen
A221/1 - Landdraineerbuizen
A222 - Draineerblokken
A312 - Geonet
A322 - Bekledingsmateriaal voor bassins/greppels
A421 - Membraanwanden
  A43 - Kribwerk
B2 - BESTRATING
B2122 - Bestratingsblokken, platen
C11 - Funderingspalen
F31 - Beton
F611 - Blokken

Zie voor alternatieve termen en overige relevante zoekbegrippen de volgende voorbeelden: sierbestrating, opsluitbanden, muurelementen, traptreden, randafwerking, enz..