het internetportaal voor de bouwsector
BouwOnline

Zoek

Search
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Maak kennis met Halio van AGC Glass Europe

 

Maak kennis met Halio van AGC Glass Europe

Halio™ is slim getint glas dat overgaat in neutrale grijsschakeringen en - automatisch of handmatig - bescherming biedt tegen de zon en extra privacy geeft. Halio biedt door de allerlaatste technologie een krachtig en responsive beheer van daglicht. Met zijn intuïtieve gebruikersinterface voert dit product ons een tijdperk binnen van interactieve ramen voor woningen en commerciële gebouwen. Een ruimte wordt een toevluchtsoord van natuurlijk daglicht waar comfort, intimiteit en een groter welzijn plaats vindt.

Halio is de eerste getinte glastechnologie die een product aflevert dat werkelijk niet van gewoon blank glas te onderscheiden is. Door de uniforme tinten en de reactiesnelheid real time verschaft Halio architecten en designers een veelzijdig product waarmee zij nog mooiere creaties voor binnens- en buitenshuis kunnen maken en tegelijk tegemoetkomen aan de lokale en nationale normen voor energierendement. Halio’s neutrale grijstinten gaan samen met elk kleurenpalet en elke stijl van woning of gebouw.

Halio kan zo worden geprogrammeerd dat het reageert op het weer, het tijdstip of de stand van de zon gedurende de dag. Maar daarnaast kan het ook met de hand worden bediend - met gesproken opdrachten of intuïtieve wandregelaars. Het overschakelen begint onmiddellijk en Halio biedt tevens de flexibiliteit dat het halverwege het programma gestopt kan worden als de gewenste schakering is bereikt. In grote kamerhoge ramen wordt in minder dan vijf minuten de donkerste kleur grijs bereikt.

In de donkerste tint biedt Halio niveaus van privacy die onmogelijk verkregen worden met traditioneel glas. Wanneer de technologie gebruikt wordt op binnenwanden, creëert het flexibele, lichte en open kamers die in een handomdraai veranderd kunnen worden in een privéruimte, de perfecte oplossing voor conferentiezalen of vergadercockpits.

Eenvoudig te gebruiken systeem voor het beheer van daglichtDaglicht is een van de meest begeerde elementen thuis en op het werk. Daarom zien we ook steeds meer glas in architectuurdesign. Maar meer glas kan tegelijkertijd leiden tot meer zonlicht (hitte, schittering, verkleurd interieur) of onze privacy schaden. Tot nu toe beheersten we zonlicht en privacy met behulp van jaloezieën en zonneschermen. Met Halio zijn raambekleding en -decoratie nog slechts een stilistische keuze, maar geen noodzaak. Halio slim getint glas geeft huiseigenaren en kantoorgebruikers volledige controle over wanneer en hoeveel zij daglicht in hun leef- en werkruimten binnenlaten. Ramen met Halio kunnen zowel onafhankelijk als gegroepeerd worden getint.

Halio is net zo eenvoudig te gebruiken als een lichtschakelaar. Het is een stand-alone systeem dat gebruikers meerdere bedieningsopties geeft - een mobiele app en strak vormgegeven wandregelaar. Maar daarnaast kan het ook worden bediend met gesproken opdrachten. Dankzij de versleutelings- en veiligheidsvoorzieningen op bankniveau laat Halio zich naadloos integreren met populaire woning- en gebouwbeheersystemen (BMS). Halio is ideaal voor woningeigenaren die in contact willen blijven met de buitenwereld zonder afbreuk te doen aan privacy en energie-efficiëntie, en voor gebouweigenaren die hun gebruikers lichte, open ruimten willen bieden die welzijn uitstralen en bevorderen. “Halio is meer dan een simpel slim getint glas: het is een nieuwe ervaring die op magische wijze alle voordelen van daglicht biedt en mensen in contact houdt met hun omgeving, maar die niettemin alle buitensporige aspecten van de zon neutraliseert,” aldus Jean-François Heris, President van de Building & Industrial Glass divisie.

AGC slaat de handen ineen met Kinestral Technologies Halio is het resultaat van een strategisch samenwerkingsverband met Kinestral Technologies (US), dat zes maanden geleden van start ging. Naast het combineren van de knowhow van de betrokken bedrijven, is het samenwerkingsverband tevens financieel, industrieel en commercieel van aard. AGC heeft een financieel aandeel verworven en beide partners werken samen aan een grootschalige productie-eenheid en het combineren van hun marketingnetwerken, teneinde hun geografische complementariteit zo goed mogelijk te benutten. De industrialisatiefase start begin 2017 en Halio zal begin 2018 op de markt verschijnen. Halio wordt in Europa voor het eerst aan een select publiek gepresenteerd op de vakbeurs BAU (München, Duitsland, 16-21 januari 2017).

Meer info: www.haliolife.com

Vraag informatie aan van AGC Flat Glass Nederland
 
Om meer informatie aan te vragen van AGC Flat Glass Nederland kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis 2-maandelijkse BouwOnline nieuwsbrief.  
     


Zie voor alternatieve termen en overige relevante zoekbegrippen de volgende voorbeelden:

C424 - Gepatenteerde beglazing
D1712 - Zonwerende beglazing
D1717 - Aanpassende beglazing
F5214 - Glasplaten